#Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 9 January 2016

Travel : Sydney and Melbourne Day 4

Sydney , Australia  
Date : 2 November 2015 (Selasa)

Yeay, tengah rajin nak continue story about Sydney.
Today, day 4 kami kat bumi Sydney. So, ikut itinerary-plan adalah pagi tu ke Wildlife Zoo kat Darling Harbour dulu, then Bondi Beach and Manly Beach . Tapi sempat pegi ke Bondi Beach je sebab hari hujan. so, memang tak ramai orang ke area pantai.Kami ke Bondi Beach naik bus dari Circular Quay.Pada aku naik bus lagi senang, no need to trasnfer ke train.
Take bus no 380@389  or  take a train from central sttn to Bondi Junction station.

Jom layan gambar2 kat Wildlife Zoo ni. Orang yg paling happyy semestinya Ishatin la..:)

Ishatin memang sukakan butterfly. awal2 duk main kejar2 dengan butterfly ni. Jinak jugakla.
Entrance masuk ke Wildlife Zoo.. mula2 rasa biasa je.Time ni hujan jugakla sekitar Darling Harbour.
Snake- binatang yg paling Ishatin geli..haha
Yang ni ibu Ishatin yg geli. even masa tgk gambar ni pun, ternyata kegeliaan itu...wuekss !
Buat ape sorang2 atas pokok tu -  Koala Bear

Abang penjaga Zoo..

Kepelikkan, tak kenal pulak apa nama binatang ni
Wallaby - adik beradik kanggaroo kot..sekor je pun..tgh kandung anak, hujan time ni.

Menung memikirkan masa depan dalam zooo..haha!

Bertapa lagi baik dari kena hujan

Tido lagi baik time hujan nih..
Anak and Ibu
Mengukur ketinggian..haha, memang tinggi sgt nih

hi kawan ! kata Ishatin..mentang2 la tak hidup
Owh cantiknya merak di kayangan..

sangat susah nak snap gambar..

Ayah and anak pulak..
Good !kata Ishatin
sedang membuat aksi...
Malu..
Macam penah nampak tapi di mana ya !

Kacau jeerrr !
yang tu sibuk menyelit jugak..
Agile Wallaby nama dia..





Makan ini budakk..!
Feeding show..masih baby lagi iguana ni ..
Rasa kasar je kult dia..eee!

Baby wallaby baru bersalin.
meh auntie nak pegang jugak..
Ishatin dah lari dulu,...


Comel je..kena duri tu boleh masuk wad kauu..
Baru nak breakfast..
In the sauna...sedang beristirehat..



Sedang leka colouring...



Dah kenyang makan..



catured dari cermin bawah...relax je kau kann..!
ngeri jugak...ngap je.habisla




Souveniers dalam Wildlife Zoo...ISHATIN sempat grab kanggaroo key-chain je utk teachers dia.



Happy face dapat beli kanggaroo key-chain tuh..

Okey time nih dah hujan renyai-renyai, next plan ialah ke Bondi Beach.nak tanak kena jalan kaki jugakla ke QVB untuk catched-up train. sana jela paling dekat.kena tolak stroller dalam hujan tu.
Samapi je sana alhamdulillah perut pun dah lapar. pi cari dulu makanan halal sekitar Bondi Beach.nasibla ada Kebab stall. Ten Trees kiwi ni pun sangatla sedap..





ISHATIN Selepas kekeyangan makan kebab and fries panas2 time hujan.
Ayah tak tahan sejuk so takdela pegi ke swimming pool tu...tengok dlm IG macam pool dia bersambung dgn laut..tapi tak kot..berhampiran je rasenya..

ada gaya rambutnya berterbangan.macam iklan syampoo pulak


Anak beranak kesejukkan..walaupun jaket tebal, angin laut berlumba2 menusuk sampai ke tulang..

nyamannnn sungguh..hilang stress..






Sambungan Sydney Day 5

No comments:

Post a Comment

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...