#Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 28 January 2016

Birthday Goodies- White Paper Bag

Latest Promosi
PROMOSI BIRTHDAY / HARI JADI.
Pakej Jimat 2016
‪#‎ishacreatives‬
RM 200 include postage ke sem.
Sah dari 17 January 2015- 31 January 2016
Pakej Birthday
* 1 banner utama (4x6 kaki)
* 1 bunting 2x5 kaki
* 45 printed white paperbag
* 45 pcs stiker (by tema majlis)
* postage
penghantaran (Citylink @ Poslaju)
Berminat?
Whatsapp : 012-6147734 (Admin Isha Creative's- Hazlina)
PM inbox Isha Creative's






Apa tunggu lagi.Untuk maklumat lanjut, hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com Cepat bertindak segera !!

Sunday, 24 January 2016

Perkongsian : Tip & Trik Bisnes Di Rumah

Assalamualaikum.
sedikit perkongsian dari sifu Azizan Osman mengenai bisnes dari rumah.
Alhamdulillah, dah nak masuk 5 tahun kami berkecimpung dengan bisnes advertising & printing dari rumah.


TIPS 1: Seperti biasa, bangun awal pagi, mandi, sarapan, pakai pakaian yang kemas serta tetapkan pemikiran positif. Menetapkan rutin harian seperti gaya seorang usahawan profesional lakukan – ia akan membantu anda menaikkan lagi minda yang produktif dan proaktif.


TIPS 2: Bukan senang hendak melakukan kerja tanpa gangguan dari sekeliling. Salah satu cara untuk atasi masalah ini adalah dengan membina satu ruang khas yang boleh direka bentuk kelihatan seperti bilik pejabat. Anda boleh menghias mini pejabat ini mengikut kemahuan anda. Jadikan pejabat kelihatan seceria yang boleh kerana anda akan meluangkan masa yang lama membuat kerja bisnes di dalamnya.

Lengkapkan mini pejabat dengan barang-barang keperluan asas seperti komputer, mesin pencetak dan telefon. Tetapkan peraturan mini pejabat, sebagai contoh tidak dibenarkan orang lain memasukinya jika tidak mempunyai urusan penting. Peraturan yang disediakan tidak perlu terlalu ketat seperti pejabat sebenar, cukup sekadar untuk anda mendapat fokus sewaktu kerja sedang dilakukan di dalamnya.
 
TIPS 3: Ini merupakan trik berharga yang dikongsi oleh ramai jutawan. Contoh, jika anda bercadang untuk melakukan kerja bisnes harian bermula pukul 9.00 pagi ini bermakna anda perlu berada di dalam mini pejabat pada pukul 8.30 pagi.
Gunakan 30 minit awal ini dengan sebaik mungkin. Anda boleh mula merangka kerja-kerja yang perlu dilakukan pada hari tersebut dengan cara menulis di atas kertas – jadikan kertas ini sebagai senarai semak. Jika masih mempunyai masa terluang, anda boleh melayari internet dan media social untuk mencari info yang berguna atau mencari bahan-bahan yang boleh menambah tenaga positif diri anda.
Tonton video-video lucu yang boleh menceriakan anda, secara tidak langsung ini akan membantu anda bermula kerja dengan keadaan gembira dan tenang.
 
TIPS 4 : Susun kerja mengikut keutamaan, ini bermakna kerja yang mempunyai tarikh paling terdekat untuk dihantar ke pelanggan perlu disiapkan terlebih dahulu. Jangan tunda kerja walaupun kerja itu rumit, bina pelan kerja dengan teratur agar anda tidak menghadapi masalah dikemudian hari.

TIPS 5 : Kerja di rumah kadang kala akan membuat anda berasa kesunyian, gunakan media social seperti Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan lain.

Berborak dengan mereka sebentar untuk hilangkan stress diri, perbualan tidak semestinya berkaitan dengan bisnes, anda boleh borak apa-apa sahaja yang anda suka. Selesaikan kesunyian, kemudian sambung kerja semula.

TIPS 6 : Tetapkan waktu tamat bekerja. Ramai orang mampu bekerja 24 jam tanpa henti, tapi apa gunanya jika kerja tanpa henti yang boleh menyebabkan minda dan fizikal keletihan atau mungkin boleh mendatangkan masalah kesihatan.

Waktu tamat bekerja terpulang mengikut kehendak anda, mungkin anda ingin tamat seperti waktu pejabat sebenar 5.30 petang atau awal dari kebiasaan seperti pukul 3.00 petang.

Jangan seksakan diri dengan beban kerja di rumah, anda mempunyai kuasa untuk menguruskan beban ini dengan sebijaknya. Ini kerana anda merupakan bos kepada diri anda!

Perkongsian asal / Kredit informasi dari Fanpage DR AZIZAN OSMAN. 

Terima kasih sifu !  

 

Sunday, 10 January 2016

Travel : Sydney and Melbourne Day 5

Sydney , Australia  
Date : 4 November 2015 (Rabu )

Dah  tiba masanya berangkat ke Melbourne. Hati risau jugak sebab 1st time naik transit flight- Jetstar.
okla flight dia,servis baik. keluasan flight ala-ala Air Asia.
Bertolak darii hotel pukul 5.30 pagi, then sampai kat airport dalam pukul 7.30 pagi..siap2 checkin then uruskan luggage semua, ada dalam 20 minit kot menunggu sebelum naik flight.. sempat cuci mata  beli souvenier kat airport sebelum next destination - Melbourne.

Ayah and anak pagi-pagi.nasib baikla tak meragam..

nice view..just snap its photo !


ayah and anak lagi..

JETSTAR kaunter check-in

tempat duduk masing-masing..

dari kejauhan...

ready with tickets

that's mine !

Dah sampai Melbourne..yeay alhamdulillah !


First bangunan yg kami nampak- memang bersejarah and old fashiooned- FLINDERS STATION

Bangunan sekitar Flinders Station


penat sangat naik flight..tido dulu


Kami just pusing-pusing naik FREE TRAM je.sebab takde idea nak pegi mana lagi. Free tram ni comel je..so memang tak naik klu ramai org..sebab bawak stroller Ishatin..






 

Saturday, 9 January 2016

Travel : Sydney and Melbourne Day 4

Sydney , Australia  
Date : 2 November 2015 (Selasa)

Yeay, tengah rajin nak continue story about Sydney.
Today, day 4 kami kat bumi Sydney. So, ikut itinerary-plan adalah pagi tu ke Wildlife Zoo kat Darling Harbour dulu, then Bondi Beach and Manly Beach . Tapi sempat pegi ke Bondi Beach je sebab hari hujan. so, memang tak ramai orang ke area pantai.Kami ke Bondi Beach naik bus dari Circular Quay.Pada aku naik bus lagi senang, no need to trasnfer ke train.
Take bus no 380@389  or  take a train from central sttn to Bondi Junction station.

Jom layan gambar2 kat Wildlife Zoo ni. Orang yg paling happyy semestinya Ishatin la..:)

Ishatin memang sukakan butterfly. awal2 duk main kejar2 dengan butterfly ni. Jinak jugakla.
Entrance masuk ke Wildlife Zoo.. mula2 rasa biasa je.Time ni hujan jugakla sekitar Darling Harbour.
Snake- binatang yg paling Ishatin geli..haha
Yang ni ibu Ishatin yg geli. even masa tgk gambar ni pun, ternyata kegeliaan itu...wuekss !
Buat ape sorang2 atas pokok tu -  Koala Bear

Abang penjaga Zoo..

Kepelikkan, tak kenal pulak apa nama binatang ni
Wallaby - adik beradik kanggaroo kot..sekor je pun..tgh kandung anak, hujan time ni.

Menung memikirkan masa depan dalam zooo..haha!

Bertapa lagi baik dari kena hujan

Tido lagi baik time hujan nih..
Anak and Ibu
Mengukur ketinggian..haha, memang tinggi sgt nih

hi kawan ! kata Ishatin..mentang2 la tak hidup
Owh cantiknya merak di kayangan..

sangat susah nak snap gambar..

Ayah and anak pulak..
Good !kata Ishatin
sedang membuat aksi...
Malu..
Macam penah nampak tapi di mana ya !

Kacau jeerrr !
yang tu sibuk menyelit jugak..
Agile Wallaby nama dia..





Makan ini budakk..!
Feeding show..masih baby lagi iguana ni ..
Rasa kasar je kult dia..eee!

Baby wallaby baru bersalin.
meh auntie nak pegang jugak..
Ishatin dah lari dulu,...


Comel je..kena duri tu boleh masuk wad kauu..
Baru nak breakfast..
In the sauna...sedang beristirehat..



Sedang leka colouring...



Dah kenyang makan..



catured dari cermin bawah...relax je kau kann..!
ngeri jugak...ngap je.habisla




Souveniers dalam Wildlife Zoo...ISHATIN sempat grab kanggaroo key-chain je utk teachers dia.



Happy face dapat beli kanggaroo key-chain tuh..

Okey time nih dah hujan renyai-renyai, next plan ialah ke Bondi Beach.nak tanak kena jalan kaki jugakla ke QVB untuk catched-up train. sana jela paling dekat.kena tolak stroller dalam hujan tu.
Samapi je sana alhamdulillah perut pun dah lapar. pi cari dulu makanan halal sekitar Bondi Beach.nasibla ada Kebab stall. Ten Trees kiwi ni pun sangatla sedap..





ISHATIN Selepas kekeyangan makan kebab and fries panas2 time hujan.
Ayah tak tahan sejuk so takdela pegi ke swimming pool tu...tengok dlm IG macam pool dia bersambung dgn laut..tapi tak kot..berhampiran je rasenya..

ada gaya rambutnya berterbangan.macam iklan syampoo pulak


Anak beranak kesejukkan..walaupun jaket tebal, angin laut berlumba2 menusuk sampai ke tulang..

nyamannnn sungguh..hilang stress..






Sambungan Sydney Day 5

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...