#Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 8 November 2014

Osaka, Japan 2014 : Jalan-jalan hari kedua di Osaka. Zoooom Shinkasen Bullet Train Japan

24 October 2014
Ohaiyo Gozaimasu !

Pagi-pagi lagi kami dah keluar dari Hotel menuju ke next destinasi iaitu ke Shin Osaka, station yang merupakan station utama di Osaka. Rasanya macam KL Sentral gitu.. apa yang best sangat kat sini. Aku sukakan rekabentuk station subway ni yang artistik .. tengok bumbung dia pun teruja. Tu belum tengok Shinkasen bullet train lagi. Lagila melopong yer...Bullet train berkelajuan tinggi ini boleh sampai ke Tokyo dalam masa 3 jam sahaja. wahh cepat betul.. Tapi harga tiket dia, weeee RM 400++.. One way..sila tabah yer..

Kitorang breakfast pagi tu kenyang2 dulu sebelum kluar. Makan epal, biskut , gardenia+tuna serta VICO. yeahh baru la bertenaga nak melangkah nanti.

Kami start dengan Midosuji Line -  Dobutsuen Mae subway untuk ke Shin Osaka. Let's go !


muka pepagi harusla ceria..


Midosuji Line ~ subway station Dobutsue Mae



Tengok laluan train..salah train sila patah balik and tukar train yang betul ~

Paham dak ??

yeay !! Signish Shinkasen dah nampak ~ JR Lines

Rakyat Jepun mahu pergi office


Timetable to TOKYO menaiki Shinkasen...fuhhhh cek poket jap ~

Tiket dah hadaaaa




tangan sape la ni nak interframe jugak..


Dah mai dah pun yang dikunjung tiba ~ Shinkasen N700 Seriess..






Train sangat punctual di Jepun ya...Akan sampai dalam masa yang ditetapkan.







Zoommmm dekat..Shinkasen model N700


Sila beratur ya encik2 semua sebelum memulakan perjalanan anda. 






bergambar kenangan bersama Shinkasen Bullet Train di Shin Osaka


bergambar kenangan bersama Shinkasen Bullet Train di Shin Osaka




Punya panjang and sangat laju..berdesuppp peginya tetiba dah hilang ~


perghhhh ! 

bersama Staff kat situ...Mrs. Shinkasen ..erk ?

ni bukan Shinkasen..ni saya..blurrr erkk..



Till then, abis dah cerita Shinkasen Bullet Train , kami ke Grand Osaka Station pulak yg terletak di Osaka Station.. kadang-kadang konpius jugak sebab ade a few station yang hampir sama nama , tapi berlainan tempat.

GRAND OSAKA STATION







Jam sudah menunjukkan 10 pagi ..yeayy !

melawat Osaka City Cinema jap..or dalam erti kata lain melawat kawasan.





Salah satu cafe " Del Sole" 


salah satu Shopping complex...kitorang nak dekat sejam jugakla kat area ni..bestt..!! puas dah 1 setengah hari pusing Osaka. Then , hari ni nak check out hotel and bergerak ke Kyoto menghangkut beg 10 kg seorang.. 


No comments:

Post a Comment

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...