#Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 7 November 2014

Menjengah ke negara matahari terbit..Lagi destinasi menarik di Osaka. Jom baca !

23 October 2014 Khamis
  • Tempozan Ferris Wheel
  • Osaka Port
  • Kaiyukan Aquarium 
  • Universal Studio japan (USJ)
Kitorang teruskan perjalanan ke sebelah laut pulak petang tu. Nak juga rasa angin laut yang sepoi-sepoi bahasa di sana. Petang tu hujan rintik-rintik sikit, nasibla stop after 10 minute so kitorang teruskan perjalanan ke Kaiyukan Aquarium. Untuk ke sini, boleh amik subway menuju ke Osakako Station. Then, kena jalan dalam 10 minute untuk sampai a few destination.

Bus ni nampak comel.Perasan tak ada muka bear kat depan bus ni.Cute !


Takoyaki stall ! tak halal yerr

Dari kejauhan dah nampak tempozan Ferris Wheel ni..cantik kan.Tapi hari dah petang, kami hold dulu untuk naik ferris wheel ni. Nak kejar Santa Maria Cruise tapi malangnya tak sempat jugak.

Bus di sekitar kawasan 








Ada Tempozan Marketplace


Kaiyukan Aquarium..dari kejauhan nampak besar sungguh tempat ni. Tapi kami tak masuk sebabnya tiket dia mahal jugak even ada Discount for tourist. Ala len kali la erk nak jenguk2 "member" kat sini, 

Tanda Arah




Captain Lines ~ yang ni special sikit sebab staff Captain Line ni semuanya perempuan ! Cute je..camane la dia kemudi cruise2 comel ni. 





Port of Osaka 

Tiket mesti ada. Kami amik One way jer sebab balik tu kami naik JR untuk ke next destinasi !



Gagah pakcik ni menangkap ikan ..sebab angin laut sangat sejuk masa ni.. Kitorang dah menggigil satu badan .. 




















Port of Osaka di malam hari. Cantik...comel je..actually belum malam lagi time ni tapi musim Autumn (sejuk) dah mula. So, malam lagi panjang dari siang. Time ni kalau tak silap baru pukul 6pm waktu Osaka.




Hotel Universal Port.. Bape RM la rate untuk satu malam. Confirm mahal. 

Menjenguk ke Hard Rock Cafe , Osaka. Pelbagai souvenier ada, tapi harga confirmla mahai kan . tengok cuci2 mata jer

Entrance of Universal Studio Japan






Haruslah bergambar di depan globe USJ ni..kenangan 








Suka yang ni..paling comel souveniernya...arrr masa tgk gambar ni, awatla tak beli 1 time tu..comel and cute je kan


kawan sapelah ni duk bergayut ...

T.G.I Friday di depan USJ

Okey, stop di sini dulu. Nak memasak untuk makan tengahari. Masa trip ni alhamdulilah, semuanya berjalan lancar,



No comments:

Post a Comment

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...