#Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 8 November 2014

Kyoto, Japan 2014 : Sampai di Kyoto Area, bandar yang penuh sejarah

24 October 2014
Kyoto

Hari ke 2 kitorang bergerak ke Kyoto. Kitorang stayed kat Khaosan Guesthouse untuk satu malam. Kalau ikutkan plan next day tu nak ke Tokyo via bus.. tapi, haha 9 jam perjalanan..Setelah berbincang, maka trip ke Tokyo terpaksa dicancelkan and hotel pun terpaksa cancel. Tapi ada sesuatu yang very sad story. pas cancel hotel tu, alamak lupa lak hari weekend., So, semua hostel and guesthouse akan fully booked. Puas gak search google semua hotel tapi 100% fully booked. Okey ada suatu cabaran di situ,. Takpe, kena kental sebab nama pun backpackers kan. Hanya ada a few pilihan , tido di masjid di area Kyoto or tido di Kyoto Station. pening jugakla..tapi alhamdulilah, masa kat Kyoto Station, kebetulan ada jumpa sorang student kat sni, Ain ..dia pelajar jurusan Engineering kat sni tahun pertama,dah 7 tahun menetap kat Japan. Marbeles..Japanese language dah fasih...baru berumur 25 yaaa...huhu..PHD.. okey bertabahlah mendengar..
Jeles itu ada ..hehe!

Malam tu kitorang jalan kaki ke Hanamikoji Street, Gion. mengambil angin malam. boleh tahan jugak Kyoto area ni..agaknya tempat tumpuan pelangcong..agak busy jalan dia.
Sampai je kat Gion tu, ramai betul tourist sedang menunggu Geisha muncul. Kebanyakkan ialah Mat Salleh..kitorang pun duk sama ligat jadi papa and mamarazi..

tetibe sorang Geisha muncul dgn mukanya yg bermekap putih dari belakang aku. terketar-ketar jugakla nak tangkap..dari arah depan, gambar is blurrrr..sedeyy je...biasalah geisha ni jarang nak tangkap gambar..bukan model ya... so, dia is tak photo's friendly.

dah penat membebel, layan gambar di bawah. Nextt day -- > Hari ketiga !










2 comments:

  1. best kan ziarah Japan. Lain dari yang lain :)) @junkuzaifah (insta)

    ReplyDelete
  2. salam..hi sis..thanks sudi drop kemn kat blog sy.. yups. negara yg bersih, sopan santun and penuh dgn tradisi serta sejarah. I like Japan ..rasa nak return lagi even baru one week balik

    ReplyDelete

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...