#Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 10 May 2014

Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu ~



Selamat Hari Ibu buat ibu saya Puan Azizah Tan dan ibu mertua saya..Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu... Selamat Hari Ibu. Terima Kasih atas segala pengorbanan ibu mlahirkan kami dan mendidik kami sejak lahir sampai saya juga bergelar ibu sekarang..  u all's... Nak suruh Ishatin beli cake laa..hehehehe.. (Last2 Ishatin yang makan...dah tggal skit bru bg ibu)...

Ikhlas dari anakmu,
Hazlina ~

Cover Timeline Facebook salah satu cara nak lariskan produk..Baca dulu..:)

Salam..

Short entry lagi sebelum tido..hehe. Actually nak share tentang apa itu Cover Facebook? Perasan tak bila first time korang add friend kat Facebook. Perkara pertama skali orang tengok ialah COVER TIMELINE FACEBOOK and album photo.. Pastu scroll down page FB korang sampai ke bawah..

If berkenan, baru korang Add friend kan.. If tak berkenan, say "Goodbye" jela.. Benda ni digunakan juga oleh customer/ pelanggan yg ingin membeli barang online dgn anda. If FB anda sunyi sepi je, suram...customer jdseram  jugak orang nak membeli dgn kita. Itu satu perkara..:)


Then , satu lagi situasi bila ada customer/ pelanggan nak membeli. Sekali tengok, wahhh terujanya tengok produk seller ni..bersinar2 bling-bling .. Ada tak timbul perasaan nak membeli @ bertanya tentang produk si seller tu? Korang rasa?... Hehe.. ni just sharing idea je macamana nak lakukan PEMASARAN @ MARKETING PRODUK.. 
Sharing is Caring kan..

Ni antara sample Cover Timeline Facebook yg direquest oleh kawan2 saya..

If berkenan, boleh contact kami terus thru email : hazliena85@gmail.com @ SMS/ Whatsapp ke 012-6147734.



Okay, gudnite.. Jumpa esok lagi dengan tips2 lain..

Printing Album Kawin 2014


Majalah Pengantin - Gambar Ihsan Google.com
Salam. Latest job kami untuk Volume I. Untuk design dan printing Volume II akan menyusul kemudian..
Jom layann gambar di bawah.

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com

Gambar 1

Gambar 2


Gambar 3

Gambar 4

Gambar 5

Gambar 6

Jika anda berminat ingin menggunakan perkhidmatan kami, sila hantar SMS/ Whatsapp ke 012-6147734 Hazliena @ 012-5928518 Hasrul.

~ Terima Kasih ~

Mencari-cari LOGO design untuk organisasi/ business anda ?

Salam. Saturday wordless today..hehe..

Design LOGO & WATERMARK yang comel dan bergaya ..:)

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com

My Little Zahrah 


Pallmarosa SPA


Design untuk Advertising - Banner dan Bunting bagi koleksi BUTIK MUSLIMAH

[ PROMOSIKAN PRODUK ANDA SECARA BESAR-BESARAN ] 


Pelanggan tercari-cari baju muslimah dan hijab/ shawl yang cantik. Time ni la nak promosikan produk anda. 

Jangan tak tau , orang tengok banner ni jer, TERUS RASA NAK DATANG KE KEDAI anda. Jangan risau, kami sedia membantu anda !! Tips dan design yg menarik Insyallah fokus utama kami.


BUTIK AR-RAYYAN yang terletak di Sabah..Boleh kunjungi Facebook beliau..

BUTIK KHALILA COLLECTIONS. Koleksinya boleh didapati secara online. Berkualiti , Exclusive dan Terbaik ..

BUTIK AWEQSHOP yang banyak menjual hijab dan koleksi Shawl yang comel2 dan lawa2.
Boleh PM owner, Mss NA di Facebook beliau.

NAK ORDER ?? Sila Taip BANNER/ BUNTING dan sms/ whatsApp ke 012-6147734.

MAAJUN ANGGUN BISTARI - MAB GORGEOUS UNTUK WANITA ANGGUN

Gambar Ihsan Google

[ MAB GORGEOUS UNTUK WANITA ANGGUN] 
Ada sesiapa nak jadi agen untuk produk MAAJUN ANGGUN BESTARI - MAB. Produk ini sedang meletops di pasaran dan mempunya pelbagai KHASIAT. Tak caya cuba baca kat bunting ni..

Dah jadi agen MAB, tapi tatau cara nak promosikannya. Senang jer..Kami boleh bantu anda untuk mendesign BUNTING yang sgt awesome !! Sekali pandang terus melekat nak baca keistimewaan MAB kat bunting...

Jom emailkan kepada kami hazliena85@yahoo.com  atau Taip BANNER/ BUNTING dan sms/ whatsApp ke 012-6147734.

Saturday, 3 May 2014

Prelude : Travel ke Japan 2014

Salam and selamat ber"weekend". Haha...dah malam2 tetiba nak update entry plak. Actually tengah buat itinerary utk next trip nanti. Tengah mengumpul2 idea untuk tempat-tempat yg ingin diketengahkan.boleh gitu..?? Layanla labu..^_^

Dalam kepala planning nak pegi ke Osaka -  Kyoto - Kinazawa -  Nara - Tokyo - Kobe..dan lain2..wah tamak nampaknya di situ...hehe..^_^..sbb trip hanya 7 hari.. So takkan la satu tempat 1 hari kan..macam Kyoto byk interesting places nak jejak.. ingat boleh terbang dari satu tempat ke satu tempat ke?..Jauh makk oii..naik Shinkansen pun walaupun berdesup mau sejam dua baru sampai.. Okay takpe, kita plan dulu. Agak- agak tak berapa nak sampai, kita tukar plan wokeh.. Cik abang setuju je.. Follow je sebab peta aku yg pegang..Boleh gitu. paling2 sesat pun guna GPS patah balik... macam kat Seoul last year..haha..lawak2..pusing2 jumpa tempat tu jugak..rasa nak patah kaki menapak..tambah2 winter kan..kejang dan kejung.. owhh taubat dah tamau gi time winter..tak tahan kebekuan.

Asyik membebel je, jom layan gambar plak.. Scroll bawah ni laju2..
Gambar ni ehsan dari pakcik makcik Google.

1) OSAKA/ KANSAI 

Osaka Castle

Universal Studio Japan

Umeda Sky Building

Dotombori / Namba

Osaka Kaiyukan Aquarium


2) KYOTO 
Kyoto Imperial Palace

Downtown Kyoto

Gion District

Arashiyama

Fushimi Inari

Tofukuji
Ginkakuji
The Philosopher's Path
Kiyomizudera

3) KANAZAWA
Kenrokuen Garden

Kanazawa Castle
21th Century Museum
Higashima

Nishi Chaya District 

Amacam, best tak best tak??Japan ni walaupun dorg maju, tapi elemen2 tradisi dorang masih dikekalkan sampai skrg. Even dorang penah kena bom di Kobe satu masa dahulu, tapi tempat2 bersejarah mereka , akan dibina semula. Even di Japan merupakan salah satu negara yg mempunyai teknologi tinggi, mereka tetap dgn environment semulajadi dorg.. yela, penat2  balik keje, at least boleh singgah kat garden2 tgk kehijauan alam. tak gitu kan...

So far, setakat ni je baru dikaji selidik.. katanya.. haha..tempat seterusnya akan disambung dalam entry akan datang. ada lagi 5 bulan..hehe..sempat lagi nak listkan tempat..okey, nite ^_^

Gambar credit to : Google, Osaka Guide, Kanazawa Guide 

Thursday, 1 May 2014

Tips Pemasaran produk anda



Kreatifkan strategi / teknik penjualan produk anda. Let's be CREATIVE.
·         Berikan kelainan terhadap strategi pemasaran/ jualan produk anda.
·         Dengan cara ini akan member pendekatan kepada pelanggan anda utk membeli produk anda.


Berusaha untuk menjana idea baru bagi memasarkan produk anda.
·         Sering manjana teknik baru untuk memasarkan produk anda. Tidak menggunakan pendekatan “ tradisional” sahaja. Agak bosan bukan.
·         Sekarang dah bermacam-macam medium social sebagai perantaraan antara anda dan pelanggan anda.


 

Gunakan Magnet Pemasaran yang betul.
·         Teknik yang betul akan menarik pelanggan untuk membeli dgn anda.
·         Eratkan hubungan dengan pelanggan anda.
·         Jika kita sebagai penjual melakukan penawaran/ perkhidmatan barangan/ servis dengan usaha yang bersungguh2, sudah tentu ada permintaan dari pihak pelanggan.


 

Think out of the box.
·         Berfikir secara terbuka dan rasional.
·         Gaya pemikiran yg bijak akan mengundang pelanggan utk terus berhubung dgn anda dan produk anda.
·         Jauhi prasangka buruk terhadap pelanggan anda.
·         Jangan memalukan pelanggan anda secara terbuka. Percayalah, ia akan member impak negative kpd pelanggan2 yg lain!!
·         Perbaiki kelemahan yang ada step by step.

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...