#Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 30 April 2014

Nak order Cover Facebook yang canggih dan menarik ?? Jom usha2 design..

Salam, short entry utnuk malam ni ya..:)
Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com 

Cover Facebook design #1

Cover Facebook design #2


Cover Facebook design #3

Friday, 25 April 2014

Project Khalila Collections

Salam. Alhamdulilah, project ini telah completed pada tahun 2013 , iaitu tahun lepas. Pelbagai produk design telah ditempah oleh pengasas Khalila Collections, PUAN JULIA JAMIL yang menjual tudung-tudung exclusive keluaran beliau sendiri dengan design dan kualiti yang sangat baik. Setanding tudung-tudung exclusive di pasaran seperti Ariani dan sebagainya.

Berikut merupakan hasil design dan printing output yang dihasilkan oleh ISHA CREATIVE ENTERPRISE.

Logo Exclusive Khalila Collections 

Pre Ink stamp & Sampul Raya Exclusive


Fragile sticker


Sampul Raya Exclusive


Sample 3D Design paperbag


Car Sticker Khalila Collections


 Sticker Khalila Collections



 Sticker Khalila Collections





 Sticker Khalila Collections



 Sticker  AJN Maju Enterprise

 Sampul Raya AJN Maju Enterprise

Sila berkunjung ke Official Facebook Khalila Collections di :


Kriteria yang perlu ada pada seorang USAHAWAN/ BUSINESSMAN/ BUSINESSWOMAN....

Salam. Malam ni walaupun penat, tetap juga buat survey @ kajian mengenai business. Harap perkongsian ini serba sedikit membantu anda yang baru nak bermula bisnes sendiri @ sedang menjalankan bisnes.



Kriteria yang perlu ada pada seorang USAHAWAN/ BUSINESSMAN/ BUSINESSWOMAN. Ia mengandungi beberapa aspek positif :
  • Tetapkan matlamat bisnes anda.
  • Apa matlamat yang ingin anda kecapi di dalam perniagaan yang ingin/ sedang dijalankan.
  • Memahami konsep dan rentak perniagaan anda.
  • Rangka teknik dan strategi pemasaran/ marketing yang betul.
  • Kesabaran dalam mengatasi segala cabaran dan dugaan berbisnes.
  • PENGALAMAN merupakan guru terbaik anda di dalam menjalankan sesuatu bisnes.
  • Sentiasa yakin dengan kredibiliti dan kebolehan diri sendiri.
  • Kepuasan pihak pelanggan amat penting dalam merealisasikan matlamat bisnes anda. 
  • Ada pelanggan, bisnes jalannn..Takde pelanggan, mau jual kepada siapakah produk anda? Renung-renungkan , selamat beramal...:)


Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com 

Cepat bertindak segera wahai businessman/ businesswoman / usahawan berjaya !!

Pakej Name Card yang menarik...Jom order sekarang..:)

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com 

#Name card 1 ~ Butik Pengantin, Travel Agency, Birthday Party, Butik Bayi, Butik Sutera


#Name card 2 ~ Shaklee : Theme GREEN

#Name card 3 ~ Shaklee : Theme Pink


#Name card 4 ~ Cake, Cookies, Tart, Anis Moist Cake, Bakery, etc

#Name card 5 ~ Car Auto Show, Electrical wiring, Homestay

Thursday, 24 April 2014

Servis Logo..

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com  

Logo #1


Logo #2 


Logo #3



Logo #4



Orang Yang Berjaya Memberi Usaha...

Assalammualaikum. Buat semua pembaca. Malam ni nak share something tentang Bagaimana nak mencipta RESEPI kejayaan di dalam bisnes.



Anda tengok orang tu berjaya dan berkata..Wahhh hebatlah si dia. Anda cuba tiru gayanya untuk menjalankan bisnes anda. tetapi hasilnya tidak sama? Mesti anda terfikir2 , what is somthing wrong with me?? Tak cukup usaha...?? penat lelah..Rasanya semua dah ikut apa yg usahawan ni buat..Kenapa dia boleh? Aku tidak.. Jawapannya..Walaupun anda meniru gaya seseorang yang telah berjaya, tapi anda masih di tahap tersebut, anda kena fikir... betul ke tindakan anda itu??.. Ikut kata hati sendiri. Make decision by yourself. That's the main point..

Bisnes memang sama tapi setiap orang mempunyai cara yang berlainan. Cara dari segi communication  skill, ada usahawan A ni sangat peramah..suka welcoming customernya..then Usahawan B ni ikutlah cara si A. tapi still tak berjaya @ belum nak berjaya.
Cuba lihat pada diri sendiri..Seated for a while..Think about urself...Nak senang bukan senang..bak kata pepatah orang melayu..

Belajar dari GURU yang sudah berjaya..
Cuba kita lihat Usahawan yang dah berjaya..contohnya Dr. Azizan Osman .. Betapa ramai yang teruja dengan beliau sekarang. Pantang dibuatnya seminar, berlumba-lumba orang booking Seat.. Sebab beliau seorang yang mempunyai pengetahuan yg sangat luas di dalam bidang pemasaran. orang kata SIFU.. Belajar banyak tips dari beliau dan praktikkan... Belajar + Berfikir + Bertindak..salah satu formula bagaimana nak berjaya.

Bertindak segera berdasarkan ilmu & pengalaman mereka.
Zaman millenium ni dah berlambak E- book, information di internet tentang ilmu marketing/ pemasaran. So, ambil peluang tersebut untuk membina kredibiliti perniagaan anda. Nak berjaya kenalah usaha sedikit.. Bukan duduk goyang kaki minum teh tarik..boleh gitu?? Haaa..tu tengah buat ape..Copy paste erk..

Jika belum berjaya, itu perkara yang NORMAL. 
Jika belum berjaya, it's not meant that anda takkan berjaya sampai bila2.. Sabar.. Cool down but take fast and furious action !!..

Jika anda sedang atau sudah berjaya, lakukan apa tindakan yang membuatkan anda berjaya secara berulang-ulang bagi memantapkan skill pemasaran anda dan in the same time perbaiki diri dan kelemahan yang ada di dalam perniagaan/ bisnes anda.

Okay, tunggu apa lagi.. Lakukan sekarang.. Masih jauh perjalanan anda..

Arigato Gozaimas..
Mood dah sampai Japan...<3


Nukilan
Isha Creative Enterprise

Credit : Business Magazine Special Edition
Cetakan terpelihara



Promosikan produk anda dengan flyers

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com 

#Flyers1


#Flyers2

#Flyers3

Tuesday, 22 April 2014

Nak tempah props bunting & name card yg comel utk produk anda..Jom order di sini..

 Nak tempah props bunting & name card yg comel utk produk anda..Jom order di sini..

Jika anda ingin menempah design ekslusif kami, sila hubungi/ whatsapp kami di 012-6147734 (Hazliena) @ 012-5928518 (Hasrul) atau email kami di : hazliena85@yahoo.com 

 # Name card 1

 # Name card 2

# Name card 3

 #Bunting 1


Apa hubungkait antara Google dengan Blog anda?

Salam dan selamat malam.

Hari ni nak share a few tips tentang macamana nak kaitkan pakcik " Google.com" dengan blog korang..Teknik ini sudah banyak digunapakai oleh pakar-pakar SEO di dalam mewujukan sebuah blog/ laman web yang berkualiti.

Setelah melakukan sesi pembacaan dan kajian mengenai blog, didapati beberapa teknik yang boleh anda applykan di dalam blog/ web anda.

Di antaranya ialah :

  • Mempunyai XML sitemap file untuk membantu Google untuk menyemak fungsi dan tujuan laman web kita dgn lebih mudah.
  • Mempunyai link dengan pelbagai  web autoriti seperti Wikipedia. 
  • Sewa ruangan iklan di blog yg mempunyai Page ranking yang tinggi. Ini kerana blog/ web yg mempunyai pengunjung yg tinggi akan tertarik dgn iklan shop anda dan ini akan membawa mereka ke blog/ web anda juga.
  • Fungsi Google Meta Tags. Sekarang ini , meta tags tidak mempunyai fungsi ketara untuk meningkatkan SEO blog/web anda. tetapi ,jangan terlalu fokus pada meta tags.
  • Fokus untuk menghasilkan blog/ web berkualiti. Ini kerana ia akan menjemput pelawat untuk melawat blog anda tanpa disuruh kerana inginkan informasi yg terdapat di blog anda. Ia secara tidak langsung akan menghasilkan backlinks yg berkualiti. Macamana nak create backlinks..?? secara naturalnya. Blogwalking ke blog2 yang berinformasi..
  • Rajin update artikel blog/ web secara berterusan. Isi kandungan yg bagus dan bermanfaat dapat mempengaruhi pelawat untuk berkunjung ke blog anda.
Setakat ini dulu yang dapat dikongsi. Semoga ia memberi manfaat..:)

Arigatou gozaimas,

Hasil Olahan,
Isha Creative Enterprise

Sumber rujukan : Edition 27, Pemasaran dan tips SEO

Sunday, 20 April 2014

Printing Props untuk Pelbagai Produk Di Pasaran

Salam.. Short entry untuk malam ni ya..
Weekend minggu ini menutup tirainya..Yeay esok kembali bekerja ya.. Alhamdulilah , dah selesai 40% kerja design untuk last week. Outputnya akan diprinting mulai esok. Next week ni banyak penghantaran termasuk Album Kerja Kahwin untuk 2 mempelai awal tahun hari tu, Bulking order dari client setia di Utara, Kak Julia yang mempromosikan produk Shaklee dan Maajun Anggun Bestari (MAB) dan sebagainya..

Short entry untuk penutup malam nie. 
** Selamat Malam **
















Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...