#Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 7 February 2014

Travel to Seoul : Namsan Seoul Tower (N Seoul Tower)

Salam..Tetiba rasa nak sambung entry travel ke Seoul last 2 month (Dec 2013).
Kitorg merancang nak pegi Namsan Seoul Tower pada first day malam..memang nak gi malam because scenery lagi cantik ditambah dgn cahaya yg bercolor-color..haih teringat kembali Seoul.. Jom jejak lagi abang...hehe.(sambil buat muka comey).
Namsan Seoul ni antara tempat yg wajib pegi bila korang berada di Seoul. Sebab dari observatory deck tu korang boleh nampak sekitar kota raya Seoul. Memang cantik and tersusun bangunan2 nya.

Sila layan gambar2 di bawah ya:

Gambar Namsan Seoul Tower dari bawah...sejuk wehh nak capture tower ni..

Kenal tak sape tu??? Jeng2..


Tatau ape nama benda ni..tapi sgt awsome..


Teddy Bear Museum 

Cold Stone area Namsan Tower



N Seoul dari dalam 

Panorama malam dari Observatary Deck ~ seluruh Seoul

Tu dia Kuala Lumpur..jarak ke Seoul


Kuala Lumpur !




Olive Young untuk sesiapa nak kekal muda..



Photo Story 

Berjalan pulang beramai2..


Tengok ape tu abang??

Okay peace yooo !!

Pavilion Experience Hall

Diselaputi salji..

malam @ Seoul


Mampu naik bas je...kau mampuu..hehe..Namsan bus 

Sedikit Info pasal N Seoul Tower:

opening hours :
Sunday-Thursday
Observatory: 10:00-23:00
Restaurant: 11:00-23:00
Teddy Bear Museum: 10:00-22:00 (Last entry: 21:00)

Friday-Saturday
Observatory: 10:00-24:00
Restaurants (n.GRILL/Hancook): 11:00-23:00
The place dining: 11:00-24:00 (Last seating: 23:00)
Teddy Bear Museum: 10:00-22:00

Admission Fees
 
Classification
Adults
Seniors/Youth
Children
Remarks
Observatory
9,000 won
7,000 won
5,000 won
Seniors : 65+
Adults : 18+
Youth : 13-17
Children : 3-12
Teddy Bear Museum
8,000 won
6,000 won
5,000 won
Package
(Observatory + 
Teddy Bear Museum)
14,000 won
10,000 won
7,000 won
Group Discount
(20 or more)
Inquiries : +82-2-3455-9208, +82-2-3455-9210


Begitulah cerita akak ni..cerita dah basi..tapi I nak cerita jugak ..hehe..Perasan pun perasan lah..ada ku kesah..

Sambil guling-guling atas lantai..**

Ok sambung

No comments:

Post a Comment

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...