#Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 7 February 2014

Travel ke Seoul : Jalan2 sambil sesat



















































Travel ke Seoul : Itaewon Special Tourist Zone (이태원관광특구)

Entri kali ni pulak kita ke Itaewon..tempat nak cari makanan HALAL..omg..!! lapar la jugak 3 hari tak jumpa nasi..

Mula2 pegi tu rasa jauhnya Itaewon ni. Disebabkan kitorang naik train, so kenalah faham travel maps tu sebab ade banyak line.. jika salah line, duit korang melayang..then, kena topup lagi..hehe..T-Money card..kira cam ticket pass train.. tapi mak aihh jauh sgt nak jalan dari satu tempat ke satu tempat..klu dh sesat larat, jawabnya memang nak patah kaki rasenya...

Tapi takpe, that things we called it as EXPERIENCE.. masa nak pegi sini travel 4 oraang, berbekalkan sedikit ilmu yg ade je..sesat larat tu perkara biasa bg backpacker..normal la kan..kalau dengan company, lain cerita la..pakai travel agent sudah..hehe..

Silalah scroll gambar2 di bawah :

dalam train..tengah penat...


jalan utama di Itaewon 

suasana malam di Itaewon 







macam kenal jeeeee..beg tu



dikenali sebagai Foreiner Street











yeayy..kami dinner di sini..ni jela pilihan yg ade yg HALAL selain kedai kebab..

cantik betul tempat membakar nie..





aku memilih untuk makan roti arab ni..boleh la tahan harganya..rm 18 okeh..

nasi pilihan abang..memang perut melayu..hari ke 3 tak jamah nasi..

jalan pulang

Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...