#Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 23 November 2014

Misi 2015 Isha Creative Enterprise !

Tahun 2015, insyallah ada planning baru untuk Isha Creative Enterprise. Hasil gabungan photoshoot + design+ creativiti ! Selepas ni kena makin rajin hasilkan DESIGN yang lagi mantapp and lagi gempakss ! insyallah misi sebelum umur 30 mesti dilaksanakan tahun depan..
Sebelum ni tak pernah terfikir dari kecik sampai dah habis degree nak jadi fotografer, tapi sejak lahirnya Nur 'Ishatin Saffiyah ke dunia ini 2 tahun lepas, rupanya ayah dan ibu mempunyai minat +kerjaya yang SAMA - Fotografi.. Tapi kami bukanlah peminat selfie...
Alhamdulilah, walaupun baru beginner, tapi so far rupanya nak hampir 10 majlis dah kami attended as abg and cik kak fotografer !
If ada yang sedang mencari fotografer, boleh roger2..area sekitar Kuala Lumpur dan Perak so far..
"Advertising" merupakan satu bidang yg luas untuk diselami.Alhamdulilah, walaupun sepenat mana, dah minat tu tak kira masa.
(Luahan hati org yang keje bidang finance tapi blaja bidang computer science & eng.)
Isha Rulina's
Isha Creative Enterprise.

Saturday, 15 November 2014

Sticker Shaklee Independent Distributor

Sticker SID
Minimum order untuk tempahan sticker adalah 100 pcs. Harga jangan risau..Terlajak murah..!

If ada yg berminat untuk menempah/ order design/printing dgn Isha Creative Enterprise, boleh hubungi kami di talian hotline 012-6147734 Hazlina @ 012-5928518 Hasrul @ email : isharulina2@gmail.com.


Sticker Birthday Party untuk si kecil anda

Sticker untuk majlis si manja anda

Inginkan sticker yang comel-comel untuk birthday party anak anda? Jom tengok design-design stickers yang pernah ditempah oleh pelanggan kami.

Minimum order untuk tempahan sticker adalah 100 pcs. Harga jangan risau..Terlajak murah..!

If ada yg berminat untuk menempah/ order design/printing dgn Isha Creative Enterprise, boleh hubungi kami di talian hotline 012-6147734 Hazlina @ 012-5928518 Hasrul @ email : isharulina2@gmail.com.


Sticker comel untuk kek, bakeri dan pastri

Masih mencari-cari design and printing stickers yang comel-comel untuk produk kek dan pastri anda?
Jangan tunggu lagi, jom tempah dengan kami.

Minimum order untuk tempahan sticker adalah 100 pcs. Harga jangan risau..Terlajak murah..!

If ada yg berminat untuk menempah/ order design/printing dgn Isha Creative Enterprise, boleh hubungi kami di talian hotline 012-6147734 Hazlina @ 012-5928518 Hasrul @ email : isharulina2@gmail.com.


Pemasaran produk anda melalui FLYERS

Flyers merupakan salah satu medium pengiklanan yang baik dan berkesan. Beberapa sample design flyers yang pernah kami cetak untuk pelanggan kami. Flyers yang kami cetak mempunyai kualiti kertas yang baik dan cetakan warna yang jelas.


If ada yg berminat untuk menempah/ order design/printing dgn Isha Creative Enterprise, boleh hubungi kami di talian hotline 012-6147734 Hazlina @ 012-5928518 Hasrul @ email : isharulina2@gmail.com.

Flyers Design 1

Flyers Design 2

Flyers Design 3

Sunday, 9 November 2014

Kyoto, Japan 2014 : Nijo Castle

25 October 2014
Kyoto - Nijo Castle

This is our Guest house masa 2nd day in Kyoto, Japan.Kitorang amik Twin room ~ katil double decker youu~



on the way nak ke Khaosan Kyoto GH. Okla bilik dia, agak sempit tapi bersih and kemas. bau launched rasanya.


yang ni kat Hanamikoji street, Gion

comel-comel baju kimono untuk kids



menuju ke Nishiki Market- one of interesting market di area Kyoto.


pelbagai souveniers ada dijual..:)





Pagi esoknya, 3rd day kami berjalan sekitar Kyoto area. First destination ialah ke Nijo Casle, sebuah istana lama yang ada di Kyoto.
Refer kat sini :
http://www.japan-guide.com/e/e3918.html

Mula- mula konpius nak tunggu kat station bus yang mana satu. sebab ade banyak number kat tiang tu.and takde tempat menunggu yang ada bumbung.. just queue jer ..hehe..puas gak main lintas2 jalan ke kiri kanan sebab asyik salah je tunggu bus.. first time di Kyoto agak pening nak baca map.



antara station minyak dorang, harga minyak boleh tahan mahal....




Kitorang naik Raku Bus yang kaler hijau tu ~ untuk tourist. tapi ada jugak kami amik local bus area Kyoto. Mana yang sampai dulu.




Tiket nak masuk Nijo Castle. 






Kaunter nya yang agak klasik..



antara Shogun yang telah ditempatkan di sini




cuaca sangat cantik 












ramai-ramai menuju ke garden. 





cantik kan garden dia? tenangg je jiwa tengok pemandangan pokok2 di sini.



sambungan....next entries

Saturday, 8 November 2014

Kyoto, Japan 2014 : Sampai di Kyoto Area, bandar yang penuh sejarah

24 October 2014
Kyoto

Hari ke 2 kitorang bergerak ke Kyoto. Kitorang stayed kat Khaosan Guesthouse untuk satu malam. Kalau ikutkan plan next day tu nak ke Tokyo via bus.. tapi, haha 9 jam perjalanan..Setelah berbincang, maka trip ke Tokyo terpaksa dicancelkan and hotel pun terpaksa cancel. Tapi ada sesuatu yang very sad story. pas cancel hotel tu, alamak lupa lak hari weekend., So, semua hostel and guesthouse akan fully booked. Puas gak search google semua hotel tapi 100% fully booked. Okey ada suatu cabaran di situ,. Takpe, kena kental sebab nama pun backpackers kan. Hanya ada a few pilihan , tido di masjid di area Kyoto or tido di Kyoto Station. pening jugakla..tapi alhamdulilah, masa kat Kyoto Station, kebetulan ada jumpa sorang student kat sni, Ain ..dia pelajar jurusan Engineering kat sni tahun pertama,dah 7 tahun menetap kat Japan. Marbeles..Japanese language dah fasih...baru berumur 25 yaaa...huhu..PHD.. okey bertabahlah mendengar..
Jeles itu ada ..hehe!

Malam tu kitorang jalan kaki ke Hanamikoji Street, Gion. mengambil angin malam. boleh tahan jugak Kyoto area ni..agaknya tempat tumpuan pelangcong..agak busy jalan dia.
Sampai je kat Gion tu, ramai betul tourist sedang menunggu Geisha muncul. Kebanyakkan ialah Mat Salleh..kitorang pun duk sama ligat jadi papa and mamarazi..

tetibe sorang Geisha muncul dgn mukanya yg bermekap putih dari belakang aku. terketar-ketar jugakla nak tangkap..dari arah depan, gambar is blurrrr..sedeyy je...biasalah geisha ni jarang nak tangkap gambar..bukan model ya... so, dia is tak photo's friendly.

dah penat membebel, layan gambar di bawah. Nextt day -- > Hari ketiga !










Osaka, Japan 2014 : Jalan-jalan hari kedua di Osaka. Zoooom Shinkasen Bullet Train Japan

24 October 2014
Ohaiyo Gozaimasu !

Pagi-pagi lagi kami dah keluar dari Hotel menuju ke next destinasi iaitu ke Shin Osaka, station yang merupakan station utama di Osaka. Rasanya macam KL Sentral gitu.. apa yang best sangat kat sini. Aku sukakan rekabentuk station subway ni yang artistik .. tengok bumbung dia pun teruja. Tu belum tengok Shinkasen bullet train lagi. Lagila melopong yer...Bullet train berkelajuan tinggi ini boleh sampai ke Tokyo dalam masa 3 jam sahaja. wahh cepat betul.. Tapi harga tiket dia, weeee RM 400++.. One way..sila tabah yer..

Kitorang breakfast pagi tu kenyang2 dulu sebelum kluar. Makan epal, biskut , gardenia+tuna serta VICO. yeahh baru la bertenaga nak melangkah nanti.

Kami start dengan Midosuji Line -  Dobutsuen Mae subway untuk ke Shin Osaka. Let's go !


muka pepagi harusla ceria..


Midosuji Line ~ subway station Dobutsue Mae



Tengok laluan train..salah train sila patah balik and tukar train yang betul ~

Paham dak ??

yeay !! Signish Shinkasen dah nampak ~ JR Lines

Rakyat Jepun mahu pergi office


Timetable to TOKYO menaiki Shinkasen...fuhhhh cek poket jap ~

Tiket dah hadaaaa




tangan sape la ni nak interframe jugak..


Dah mai dah pun yang dikunjung tiba ~ Shinkasen N700 Seriess..






Train sangat punctual di Jepun ya...Akan sampai dalam masa yang ditetapkan.







Zoommmm dekat..Shinkasen model N700


Sila beratur ya encik2 semua sebelum memulakan perjalanan anda. 






bergambar kenangan bersama Shinkasen Bullet Train di Shin Osaka


bergambar kenangan bersama Shinkasen Bullet Train di Shin Osaka




Punya panjang and sangat laju..berdesuppp peginya tetiba dah hilang ~


perghhhh ! 

bersama Staff kat situ...Mrs. Shinkasen ..erk ?

ni bukan Shinkasen..ni saya..blurrr erkk..



Till then, abis dah cerita Shinkasen Bullet Train , kami ke Grand Osaka Station pulak yg terletak di Osaka Station.. kadang-kadang konpius jugak sebab ade a few station yang hampir sama nama , tapi berlainan tempat.

GRAND OSAKA STATION







Jam sudah menunjukkan 10 pagi ..yeayy !

melawat Osaka City Cinema jap..or dalam erti kata lain melawat kawasan.





Salah satu cafe " Del Sole" 


salah satu Shopping complex...kitorang nak dekat sejam jugakla kat area ni..bestt..!! puas dah 1 setengah hari pusing Osaka. Then , hari ni nak check out hotel and bergerak ke Kyoto menghangkut beg 10 kg seorang.. 


Anda juga meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...